Hier vindt u meer informatie over de behandeling, hoe u zich hier het beste op kunt voorbereiden, en informatie over na het weg snijden van uw plekje en eventuele complicaties.

 
 
Behandelkamer Huizen

20161218+Phizi+Proces+Schema-1.jpg

De behandeling in detail

 • Eerst wordt met een speciale pen het te verwijderen huidgebied afgetekend.

 • Vervolgens wordt het hele gebied verdoofd door op meerdere punten buiten het afgetekende gebied injecties met verdovende vloeistof te geven. Dit kan tijdelijk een branderig gevoel geven.

 • De huid wordt langs het afgetekende gebied ingesneden en het stukje huid wordt los gesneden tot in het onderhuidse vetweefsel.

 • Het stukje huid wordt verwijderd en (eventueel) opgestuurd naar het laboratorium voor nader onderzoek.

 • Kleine bloedende vaatjes worden dicht gebrand. Daarna wordt de huid gehecht.

 

 • Afhankelijk van de gekozen hechtingen moeten deze wel of niet verwijderd te worden.

 • De gehele behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Download de patiëntenfolder: kleine verrichting Phizi en nabehandeling

NB: Phizi behandelt alleen patiënten van 18 jaar en ouder.


Voorbereiding op de behandeling

 • Geef voor de operatie door aan de arts of u medicijnen gebruikt (bijvoorbeeld bloedverdunners), een pacemaker/ICD of een gewrichtsprothese heeft of allergisch bent voor antibiotica, lokale verdoving, rubber, latex, pleisters.

 • Maak zo mogelijk geen afspraak kort voor een vakantie (in verband met het genezen van de wond en het eventueel verwijderen van hechtingen).

 • U hoef niet nuchter te zijn (u mag dus gewoon eten of drinken voor de behandeling).

 • Alcohol werkt bloedverdunnend: drink 72 uur voor de ingreep daarom geen alcohol.

 • Bij een behandeling in het gelaat geen make-up gebruiken en geen oorbellen indoen. Laat sieraden thuis.

 

 • Laat u door iemand begeleiden, ga niet op eigen gelegenheid met fiets of auto naar huis (dit in verband met verzekeringsproblemen indien u bij een ongeval betrokken raakt).

 • Indien u rookt: stop of minder het roken 1 week voor tot 4 weken na de ingreep ter bevordering van de wondgenezing.

 • NSAID’s tegen de pijn (bijv. ibuprofen, naproxen, aspirine) niet innemen op de dag van de operatie. Stop dit niet op eigen initiatief, maar alleen na overleg met de voorschrijvend arts.

 • Bloedverdunners wel continueren, tenzij het stoppen expliciet door uw huisarts/PhiZi arts is geadviseerd. Dan dient u hierover altijd met uw voorschrijvend arts te overleggen.


Na de behandeling

 • Afhankelijk van de grootte en plaats van de wond adviseren wij het gedurende twee weken wat rustiger aan te doen: niet zwaar tillen, sporten.

 • Meestal zult u weinig tot geen pijn hebben na de ingreep. Wanneer dit toch het geval is, kunt u het beste paracetamol gebruiken (drie maal daags 1 gr). Gebruik geen aspirine, ibuprofen of soortgelijke pijnstillers, alleen na overleg.

 • De huid geneest met littekenvorming.

 

 

 • Ter ondersteuning worden over de wond plakstrips aangebracht (bij voorkeur zo lang mogelijk laten zitten) en zo mogelijk een pleister en eventueel drukverband.

 • Houdt de pleister/het verband droog gedurende twee dagen voor een goede wondgenezing. Daarna mag de grote pleister verwijderd worden en de wond nat worden (niet zwemmen of in de sauna).

 • De plaats van de ingreep zal stijf en verdoofd aanvoelen. Dit kan enkele uren duren.

 • Uitwendige hechtingen worden na een afgesproken termijn (1-2 weken) op het Phizi spreekuur verwijderd.

Download de patiëntenfolder: kleine verrichting Phizi en nabehandeling


 

Complicaties

In een heel enkel geval kunnen er complicaties optreden zoals: 

 • Een nabloeding (eerste 48u na de ingreep). Bij een nabloeding dient u de wond met schoon verband of een schone zakdoek minimaal 20 minuten onafgebroken af te drukken (controle met klok). Daarna is de bloeding meestal gestopt.

 • Infecties van de wond (2 - 5 dagen na de ingreep): dit merkt u als pijn, toename roodheid, zwelling en evt. pus-uitvloed.

 • Wonddehiscentie ( > 1 week); het wijken van de wondranden na het verwijderen van de hechtingen.

 • Een litteken dat door u als esthetisch bezwaarlijk wordt ervaren.

 • Veranderd / doof gevoel rondom het litteken door doorsnijden van een zenuwtakje in de huid.

Wanneer belt u?
Bij een infectie (toenemende roodheid, pijn, pus uit de wond) of een niet te stoppen nabloeding ondanks 20 minuten onafgebroken afdrukken, dient u altijd contact op te nemen met uw eigen huisartsenpraktijk voor overleg of bel de Huisartsenpost spoedlijn.

Voor spoedeisende medische vragen kunt bellen met een specialist van Phizi via nummer: 085-2734 796.

Download de patiëntenfolder: kleine verrichting Phizi en nabehandeling

 

 

Vergoeding

Phizi behandelingen vallen onder reguliere zorg, die vergoed wordt door alle verzekeraars. Net als in het ziekenhuis, valt de behandeling wel onder het wettelijk eigen risico!

U bent gewend dat de declaratie (het factureren en betalen) van uw behandeling in de meeste gevallen geheel buiten u om gebeurt. De verzekeraar en zorgverleners regelen afhandeling van de declaratie onderling, buiten het wettelijk eigen risico. Omdat Phizi een geheel nieuw concept is in de zorg is helaas deze automatische verwerking vaak nog niet mogelijk bij de zorgverzekeraars. 

Om de behandeling van Phizi voor patiënten toch mogelijk te maken is het facturatie proces iets anders geregeld. Wat de kosten betreft verandert er uiteindelijk niets, alleen kost het iets meer werk. Het declaratie proces wordt afgehandeld en begeleid door Infomedics en werkt als volgt:

 • U heeft van Infomedics namens Stichting Phizi een rekening ontvangen

 • Dien de rekening direct in bij uw zorgverzekeraar

 • U ontvangt van uw zorgverzekeraar de uitkering van de rekening (afhankelijk van uw polis tussen 70% - 100%)

 • Het eventueel door zorgverzekeraar ingehouden (vrijwillig) eigen risico vult u zelf aan

 • Maak de uitkering direct over naar Infomedics

 • Stuur de afrekenspecificatie van uw zorgverzekeraar naar ons toe:

  Stichting PHIZI, Straat: Merwedeplein 4, Postcode: 1078 ND, Plaats: Amsterdam

  N.B. U kunt ook een scan/foto maken en mailen aan: emailadres: info@phizi.nl

 • Het niet vergoedde deel van de zorgverzekeraar wordt na ontvangst van de afrekenspecificatie door ons geverifieerd en kwijtgescholden/gestopt

U betaalt bij ons nóóit meer dan dat uw zorgverzekeraar aan u vergoedt! Vraagt u zich wel eens af waarom u uw medische kosten soms gedeeltelijk of niet vergoed krijgt? Dit kan dan te maken hebben met het verplichte eigen risico. Omdat wij transparantie belangrijk vinden zetten wij informatie hierover graag voor u op een rij.

Eigen risico
Er zijn twee soorten eigen risico: het verplichte eigen risico en het vrijwillige eigen risico.

Wat is het verplichte en vrijwillige eigen risico? Als u 18 jaar of ouder bent, moet u een deel van de zorg die valt onder de basisverzekering eerst zelf betalen. Dat deel heet het verplichte eigen risico. De hoogte van het verplichte eigen risico is wettelijk bepaald en bedraagt voor 2018 € 385 per persoon.

Naast het verplichte eigen risico kunt u bij uw zorgverzekeraar zelf gekozen hebben voor een vrijwillig verhoogd eigen risico. U betaald dan een bedrag van bijvoorbeeld € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500 per jaar dat bovenop het verplichte eigen risico voor uw eigen rekening komt.

Voor de zorg binnen onze kliniek geldt dat de behandeling onder de basisverzekering valt. Het maakt daarvoor niet uit of u naar onze kliniek komt of naar een andere zorginstelling of ziekenhuis gaat. Komt u naar onze kliniek en heeft u in 2018 nog geen zorgkosten gemaakt, dan worden de kosten van de behandeling met uw eigen risicobedrag van (minimaal) € 385 verrekend door uw zorgverzekeraar met de ingediende rekening.

Rekenvoorbeeld
Stel u maakt (voor de eerste maal dit jaar) € 1000 aan medische kosten voor zorg die valt onder de basisverzekering. Omdat wij niet gecontracteerd zijn zal uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw polis, gemiddeld 70% van de rekening aan u vergoeden. U heeft tevens gekozen voor een vrijwillig eigen risico van € 200.

Vergoeding zorgverzekeraar (70%) € 700,00 Eigen risico € 385,00 - Vrijwillig eigen risico € 200,00 - Vergoeding zorgverzekeraar aan u na verrekening (vrijwillig) eigen risico € 115,00 Eigen risico € 385,00 + Vrijwillig eigen risico € 200,00 + Vergoeding zorgverzekeraar € 115,00 + U dient aan infomedics te betalen € 700,00

In de meeste gevallen betalen zorgverzekeraars al binnen 10 dagen. Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen, dus uw vergoeding is doorgaans eerder binnen dan dat u het bedrag naar ons moet overmaken.

Tot slot
Wij hopen hiermee duidelijkheid te geven over de kosten voor uw behandeling. Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 085-2734796 of emailadres: info@phizi.nl. Voor vragen over uw rekening kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Servicedesk patiënten van Infomedics via 036-20 31 900.

Voor meer informatie over uw zorgnota kunt u terecht op de website www.dezorgnota.nl.

Veel gestelde vragen
Ik heb een nota ontvangen, maar ik ben verzekerd? Omdat wij niet gecontracteerd zijn met uw zorgverzekeraar kunnen en mogen wij niet rechtstreeks declareren hierdoor ontvangt u de nota thuis en dient deze zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding

Ik ontvang een nota via Infomedics voor mijn behandeling bij de huisarts door Stichting PHIZI. Klopt dit? Omdat wij de facturering en het debiteurenbeheer uitbesteden ontvangt u de nota via Infomedics en niet via Stichting PHIZI. De nota dient dan ook aan Infomedics te worden voldaan.